OM OSS

Sophie la girafe säljs i Sverige tack vare den snälle och glade lille pojken Jalo, som alltid sovitgott …

Importen av Sophie la girafe till Sverige började hösten 2009.  Medan Jalo sov satt hans mamma och beundrade utbudet i internationella nätbutiker, eftersom de produkter som såldes i hemlandet inte kändes riktigt rätta. Designen var inte tillräckligt vacker, produkterna var fulla av ämnen som man redan då visste var skadliga och ekologisk tillverkning hade man knappt ens hört talas om.

Sophie la girafes produkter verkade så tidlösa, och det var någonting enkelt och magiskt över dem …

Heureka-ögonblicket inspirerade den finska journalisten och mamman, som tidigare arbetat bl.a. med franska kosmetikatillverkare, och efter en del förhandlingar och ett stort antal telefonsamtal kunde importen av Sophie till Sverige, Finland och de baltiska länderna börja. Hon var först lite tveksam över det lån som skulle behövas för att få igång verksamheten, men övertygade sig själv om att hon skulle lyckas. Vem kan låta bli att älska Sophie!

Sophie var på den tiden ett ganska okänt varumärke. Leksakerna hade sålts hos Bonti en tid, men bara några få kände till Sophies underbara hemligheter. Att göra produkterna kända krävde en hel del arbete; vi var tvungna att föra diskussioner, ringa till affärer och bekanta oss med deras sortiment, gå på möten och skapa kontakter till bloggare och journalister. Hösten 2009 deltog vi för första gången i Formex-mässan. Mässan gick bra; många av Sveriges bästa specialaffärer tog in Sophie i sitt sortiment. Vi var tacksamma och glada!

Vi är också stolta över att våra leksaker numera också finns hemma hos kungafamiljen.

Det har nu gått ungefär sex år.  Jalo har börjat skolan. Han är en glad och pigg pojke som fortfarande sover gott. Till vår stora glädje har Jalo fått sällskap av Uljas, nu tre år, som ger oss mycket glädje och skratt även om han också gnabbas med sin bror ibland.

Vårt importföretag som fokuserar på högkvalitativa och ekologiska produkter är fortfarande på väg åt rätt håll, och vår verksamhet fortsätter. Numera arbetar både jag och min man i familjeföretaget. Att driva ett eget företag är krävande men ger också möjligheter, bland annat den som var själva orsaken till att vi blev företagare: vi kan arbeta på vårt eget sätt, använda vår tid som vi vill och sätta familjen först.

Sophie tillverkas fortfarande för hand i Rumilly i franska Alperna, enligt en 54-årig tradition. Vi är stolta och tacksamma över att få arbeta med dessa fantastiska produkter.

Tack för att du har kommit till Sophies svenska webbplats!

Vi önskar dig och din familj många minnesvärda stunder med Sophie la girafe!

Jonna och Samuli Jalkanen
Big Small Company Ab
bigsmallcompany.com

P.S. Genom att välja de inhemska specialaffärer som fungerar som våra återförsäljare skapar du jobb i Sverige och bidrar till både din egen och dina barns välfärd. Tack för ditt stöd!